Monthly Archives: oktober 2015

SPORTPRESTATIE MELDEN

Ls,

Teneinde aan sportprestatie extra aandacht te besteden, wil onze PR-man Jan Karreman deze prestaties
publiceren in de regio bladen
Echter, om dit te kunnen realiseren heeft hij informatie nodig.
Het bestuur verzoekt u vriendelijk om een eventuele sportprestatieper mail te melden aan Jan Karreman.
E-mail adres: j.karreman10@upcmail.com
Liefst tezamen met een foto.

30e NACHT VAN IJSSELMONDE

7/8 November 2015 wordt voor de 30e x De nacht van IJsselmonde gehouden.
Inschrijvingen per 17 oktober 2015:
1 WIFI EXPERTS
2 SHALL WIN
3 ALL IN THE GAME
4 THE LEGENDS
5 FEARLESS
6 MACO
7 DIRTY STRIKE
8 ZELFDE ALS VORIG JAAR
9 THE NIGHTBOWLING BOYS

Het bestuur heeft, in samenwerking met het bowlinghuis, het inschrijfgeld drastisch
kunnen verlagen.
Dus als u met uw team wilt deelnemen, schrijf dan snel in. Vol is volFlyer De Nacht 2015_140

Naar aanleiding van een notitie op een inschrijvingsformulier en mondelinge klachten en geruchten tijdens de huisleague over het feit dat de handicapberekening van de Nacht op basis van pasgemiddelde wordt gespeeld, heeft het bestuur hiervan kennis genomen en is na overleg tot het volgende besluit gekomen:
Voor deze Nacht op 8 november blijven we het pasgemiddelde hanteren. Tijdens eerstkomende Algemene Ledenvergadering zal het bestuur een voorstel doen voor een nieuwe handicapberekening voor de Nacht van het nieuwe seizoen 2016/2017.
De keuze is gebaseerd op de volgende redenen:
1. Op dit moment is er voor veel bowlers veel handicap verschil tussen het huisleague gemiddelde en pasgemiddelde.Dit komt doordat de banen wat lastiger te bespelen zijn en zeker waren. Dit heeft vooral de eerste paar weken veel invloed gehad. Sinds de wijziging in het oliepatroon een aantal weken geleden zien we het gemiddelde omhoog gaan. U kunt dit zelf constateren door bij de uitslagen van de leagues te kijken. Het league gemiddelde van deze week is momenteel bij alle leagues rond de 5 pins hoger dan het totale leaguegemiddelde. Wij denken dat voor veel bowlers hun huisleaguegemiddelde op dit moment lager ligt dan dat ze op dit moment in de league gooien. De verwachting is dat dit bij gaat trekken en bij het Melkboerentoernooi wel een goede weerspiegeling zal zijn van wat er op dat moment in de league gegooid wordt.
2. Voor huisleaguegemiddelde zijn er dit seizoen nog niet zoveel games gegooid. Er zijn bowlers bij die slechts op 4 of 8 games staan. Als zij die games toevallig heel goed of heel slecht hebben gegooid heeft dat heel veel invloed op hun handicap tijdens de Nacht. We kunnen een minimum aantal games afspreken maar waar leg je dan de grens.
3. Gelet op punt 1 zit er veel verschil in huisleague gemiddelde en pasgemiddelde. Er zullen een aantal bowlers de Nacht spelen met geen of weinig huisleague games waarvan de meeste onevenredig nadeel zullen hebben als, nogmaals gelet op punt 1, het huisleaguegemiddelde wordt gebruikt. Hier zitten ook huisleague reservespelers bij die trouw ieder jaar hun team helpen.
4. Vorige week is uitgerekend hoeveel in de Nacht het team, spelend met de basisspelers, met de laagste handicap moet inhalen als het speelt tegen het team met de hoogste handicap. Als we pasgemiddelde hanteren lag dat op 63 pins.Bij huisleague gemiddelde lag dat op 55 pins. Dit verschil is naar ons idee lager dan er, gelet op de opmerkingen, gedacht wordt. Let wel: dit is een momentopname en zal op 8 november anders zijn.

BESTUURSVERGADERINGEN

Ter informatie:
Het bestuur vergadert elke eerste vrijdag van de maand.
Voor deze vergaderingen kunt u uw op of aanmerkingen of klachten
schriftelijk indienen, die dan de eerst volgende bestuursvergadering
zal worden behandeld